10 dyr i fare for udryddelse i Venezuela

Venezuela er et af de 17 lande med den største biodiversitet i verden. Som i andre lande er der imidlertid også i Venezuela dyr, der i øjeblikket er i fare for udryddelse. Blandt de faktorer, der begrænser artens overlevelse, finder vi skovrydning, fiskeri, jagt eller ødelæggelse og ændring af levesteder.

I denne artikel citerer vi 10 truede dyr i Venezuela anerkendt af Den Internationale Union for Bevarelse af Natur (IUCN).

Vestindisk Manatee (Trichechus manatus)

Venezuela er et ideelt levested for manatee, men jagt på denne art har alvorligt truet manatepopulationer i landet. I følge IUCN i 2008 blev manatepopulationer reduceret til 2.500 modne prøver, men på grund af deres status som art er der få undersøgelser om deres placering.

Gennem forskellige landekspeditioner har det været muligt at verificere tilstedeværelsen af ​​manater i Maracaibo-søen, Orinoco-deltaet og Golfen i Paria. I øjeblikket er der projekter til beskyttelse af manaterne i Vestindien i Venezuela og andre områder.

Giant otter (Pteronura brasiliensis)

Den gigantiske oter betragtes af IUCN som fare for udryddelse i Venezuela siden 2015. Globalt set er den gigantiske oterbestand lav, og dens individuelle underpopulationer er små og fragmenterede.

Denne art er også i sig selv sårbar over for udryddelse, fordi kun en tredjedel til en fjerdedel af den samlede befolkning reproducerer, dens overlevelse er kort, den når en sen modenhed og derfor en sen reproduktionsalder.

Enkeltpersoner beboer mange floder, vandløb og søer i tropiske skove i Sydamerika. Specielt i Venezuela findes de ved Monagas-floden, Amazonas, Amaruco Delta, Apure, Bolívar og Barinas.

Kardinal (Carduelis cucullata)

Denne fugleart anses for at være truet i Venezuela af IUCN siden 2016, som hovedsageligt et resultat af dens fangst til handel og reduktion af dets habitat, der bruges til landbrug. Dens befolkning anslås til 700 til 5.000 eksemplarer og er en af de mest truede fugle i Venezuela . I øjeblikket er kardinal en af ​​fuglene med den højeste bevaringsprioritet i landet.

Specifikt kan denne fugl findes på steder i Falcón, Anzoátegui, Zulia, Guárico, Miranda, Lara eller Barinas.

Giant Armadillo (Priodontes maximus)

Denne art lever i græsarealer eller åbne områder af skoven, normalt i primære skove nær vand. Den gigantiske armadillo er stærkt påvirket af tabet af sit levested og faktorer såsom jagt på kødforbrug, brug af skallen, halen og klørne til fremstilling af visse produkter, dets salg som et kæledyr eller som et dissekeret dyr på det sorte marked .

I Venezuela kan den findes i Andes Cordillera, ved kysten og syd for Orinoco-floden.

Flerfarvet parakiter (Hapalopsittaca amazonina theresae)

Det er en lille papegøje, der lever i overskyede og regnfulde skove i Andesfjernerne Táchira og Mérida, der fodrer med frugt, blomster og frø. I øjeblikket er det et af de truede dyr i Venezuela, og dets største trusler jagtes til salg som kæledyr og skovrydning af skove.

Specifikt betragter forskere den flerfarvede parket som en truet dyreart siden 2016.

Giant anteater (Myrmecophaga tridactyla)

Gigantiske anteatretter eller Myrmecophaga tridactyla er ensomme dyr, der bor i fugtige tropiske skove, Savannah-levesteder, tørre skove og åbne græsarealer. Den gigantiske anteater, der er i fare for udryddelse i Venezuela siden 2014 på grund af faktorer som særegenheden i dens diæt, dens store størrelse og ødelæggelsen af ​​dens levesteder. Disse dyr findes hovedsageligt i den nordlige og nordøstlige del af Maracaibo-søen, Bolívar eller Amazonas.

Edderkop-abe (Ateles belzebuth)

Disse dyr lever svingende på grenene i stedet for at løbe og gå med benene. De lever af frugter i de øverste niveauer af træer, og deres habitat er forbundet med lerjord og fast jord. Truslen mod edderkoppeaber er hovedsageligt i ødelæggelsen af ​​bjergskove, hvor de lever.

Dette truede dyr i Venezuela findes i den nordlige del af landet mod Orinoco- og Caura-floden og i fugtige skove i Maracaibo-søen. I hovedbilledet af denne artikel kan vi se en edderkop-abe.

Andesbjørn (Tremarctos ornatus)

Denne bjørn er endemisk for den tropiske Andes og findes i Sierra de Perijá, El Tamá-massivet og Cordillera de Mérida. De vigtigste trusler fra Andesbjørnen eller Tremarctos ornatus er ødelæggelse og fragmentering af levestederne og udvindingen af ​​miner og olie.

Denne bjørneart sammen med nogle andre på denne liste betragtes også som en art, der er i fare i andre lande, såsom i Peru. Du kan se denne anden liste over 8 dyr, der er i fare for udryddelse i Peru.

Almindelig hval eller finnhval (Balaenoptera physalus)

Disse hvaler er de næststørste pattedyr efter blåhvaler og er i fare for udryddelse i Venezuela, men også i andre landes farvande. De vigtigste trusler mod den almindelige hval eller finnhvalen er udelukkende jagt og menneskelig afbrydelse af dens lydbølger, som vi gør med skibe, radioer, der bruges på det høje hav osv.

Der er optaget observationer på Margarita Island, Sucre, Falcón og Mochima National Park.

Torrent Duck (Merganetta armata)

Disse ænder beboer de mest magtfulde og hurtigste floder i Andesfjorden, omgivet af skråninger af stive og skrånende bjerge og bygger rede på utilgængelige steder. De største trusler mod torrentænder eller Merganetta armata er ødelæggelse af andes levesteder og intensiv jagt.

De findes i Mérida og Táchira, hvor deres populationer spænder mellem 100 og 1.500 eksemplarer.

Hvis du vil læse flere artikler, der ligner 10 dyr i fare for udryddelse i Venezuela, anbefaler vi, at du går ind i vores kategori af dyr, der er i fare for udryddelse.

Anbefalet

Tip til træning af en schnauzer
2019
Tricks for at forhindre, at min hund lugter dårligt
2019
Verdens største vandmænd
2019