10 fugle, der ikke flyver

Selvom man tænker på fugle, er det første billede, der kommer til at tænke, på dyr med store vinger, der giver dem mulighed for at flyve, men virkeligheden er, at der er mange fugle, der ikke kan. Dette er fugle som de andre, da de deler alle deres egenskaber med dem. På grund af den måde, de har udviklet sig, på trods af at vi har vinger, er vi ikke i stand til at tage afsted for at adskille fra jorden. Der er forskellige typer af disse fugle. Hvis du vil møde 10 fugle, der ikke flyver, skal du læse videre og finde ud af det.

Ikke-flyvende fugle: funktioner

Ikke-flyvende fugle er fugle som de andre, men med nogle vigtige forskelle, så det er rigtigt, at de har en række egenskaber, der adskiller dem fra resten. Et eksempel på denne differentiering findes i knoglerne på vingerne, som er betydeligt mindre end for flyvende fugle. Ligeledes er det værd at bemærke reduktionen eller fraværet af kølen, en brystben, der giver dem mulighed for at udvikle stærkere og større muskler, der tillader brug af vinger under flugt.

På den anden side er det også værd at nævne, at størstedelen af ​​ikke-flyvende fugle har overlevet i ret isolerede miljøer (skønt ikke alle, såsom strudser eller emu). I mange tilfælde har ikke-flyvende fugle udviklet sig fra flyvende fugle, men i mangel af rovdyr har de specialiseret sig i forskydning med land og vand, hvilket kræver mindre energi, hvilket har ført til atrofi af vinger til at blive ikke-flyvende fugle.

Strutse (Struthio camelus)

Strutse, hvis videnskabelige navn er Struthio camelus, er en ikke-flyvende fugl ud over at også være den største fugl, der findes i dag. Selvom de fleste normalt ikke overstiger to meter i højden, har der faktisk været tilfælde af prøver, der har nået næsten tre meter i højden, en størrelse, der ikke er ubetydelig. Denne fugl, der ikke flyver, vejer normalt ca. 180 kg, og selv om den i dag kun findes i Afrika, menes det, at den for nogen tid siden også kunne findes på den arabiske halvø. Der er fire arter af strudser, der er fordelt over forskellige regioner i Afrika.

En af denne fugls nysgerrighed er, at den ud over manglende tænder også har dårlig mobilitet i tungen. Dette får ham til at spise maden i næsten den samme tilstand, som han finder dem i midten. Selvom det betragtes som et urteagtigt dyr, er det kendt, at de også kan fodre med æg, hvis de har chancen.

Pingviner (Spheniscidae)

En anden fugl, der ikke kan flyve, er pingvinerne. Det videnskabelige navn på disse dyr er Spheniscidae, og der er forskellige arter af pingviner, selvom alle findes på den sydlige halvkugle. Faktisk er det sted, hvor der er mere mængde af denne type fugle, på kontinentet Antarktis, da de er en type fugle, der er specielt tilpasset kolde temperaturer. Pingviner kan dog også findes i det sydlige Amerika, i Patagonia-regionen såvel som i det sydlige Australien og New Zealand.

En af grundene til, at denne type fugle ikke kan flyve, er det fedtlag, der dækker din krop under huden, hvilket gør det muligt for dem at modstå frysetemperaturerne i deres naturlige habitat. Det øger imidlertid også deres vægt betydeligt og forhindrer dem i at tage flyvning. Dette opvejes af det faktum, at de er fremragende svømmere, som giver dem mulighed for at jage fisk i det iskolde vand i Antarktis, deres vigtigste mad.

Dodo (Raphus cucullatus)

I dette tilfælde er det en fugl, der ikke flyver, men er uddød. Dodoen, hvis videnskabelige navn er Raphus cucullatus, var en indfødt ikke-flyvende fugl fra Mauritius, der ligger i Det Indiske Ocean og adskilt fra Madagaskar i mindre end 1.000 kilometer væk. Det er dog en fugl, der blev udryddet i det 17. århundrede .

Årsagen til dens udryddelse findes i menneskets hånd. Da europæiske opdagelsesrejsende ankom til Mauritius, introducerede de nye arter, såsom svin, hunde eller katte, blandt mange andre. Dette førte til, at deres reden blev angrebet af disse nye arter, som dodoserne aldrig havde været nødt til at stå over for. Ligeledes betød det, at Dodos ikke havde haft kontakt med mennesker, at de ikke opfattede dem som en trussel, hvilket også førte til deres udryddelse.

I denne anden artikel taler vi om hvorfor dodofuglen døde ud.

Emu (Dromaius)

En anden af ​​de ikke-flyvende fugle er emuen, hvis videnskabelige navn er Dromaius . I dette tilfælde er det den anden ikke-flyvende fugl i størrelse, kun overgået af strudser. Denne flygeløse fugl er hjemmehørende i Oceanien . De er altetende fugle, da de lever af både frø og grøntsager og små dyr, især insekter.

På nuværende tidspunkt overlever kun den almindelige emu, da resten af ​​emu-arterne er uddød. En af de nysgerrigheder, denne fugl har, er, at den i modsætning til de fleste andre fugle har mørkegrønne æg. Dette har, ud over hans nysgerrighed på grund af differentieringen af ​​resten af ​​æg, også en vigtig funktion. Takket være denne særlige farve er emu-æg sværere at se, hvilket hjælper dem med ikke at være let bytte for deres mulige rovdyr.

Hønner (Gallus gallus domesticus)

En anden fugl, der ikke flyver, er kyllinger, hvis videnskabelige navn er Gallus gallus domesticus . Denne fugl er kendt for at være den vigtigste tamfugl, der også gør den til den mest talrige ikke-flyvende fugl, da den er opfostret både for sine æg og for dens kød. Det anslås faktisk, at der er mere end 16.000 millioner høns i verden.

Der er forskellige typer kyllinger . I alle tilfælde er det et dyr, der har en markant seksuel dimorfisme. Det vil sige at kvinder og mænd er fysisk forskellige. Når det gælder høns, er dette dyr af mindre størrelse med en mere sober fjerdragt og mangler den typiske fremtrædende skorpe fra hanerne (hannernes hanner), som har en kam, der endda kan fordoble størrelse på hønens kam.

Andre fugle, der ikke flyver

Endelig udvider vi listen over fugle, der ikke flyver med disse andre arter, hvoraf du måske kender nogle meget emblematiske som kiwi, men andre mindre kendte kan overraske dig, såsom kakapo.

  • Cassowary: der er tre forskellige arter, og de findes i nogle regioner i Australien og New Guinea. De lever af både frugter og svampe, der findes i jorden og nogle mindre dyr, såsom insekter og nogle små krybdyr.
  • Kiwi: de er sammensat af fem arter, og alle er oprindelige arter i New Zealand. Det er en lille fugl, noget mindre end en almindelig kylling. Det er kendetegnet ved dets afrundede krop og det brune fjerdragt samt et aflangt og spids næb. På forsiden af ​​denne artikel kan du se denne fugl, der ikke flyver.
  • Almindelig Ñandú: det er en ikke-flyvende fugl, der ligner strudser, men mindre i størrelse. Det er beliggende i Sydamerika, specifikt i områderne i det nordlige Argentina, Uruguay og det sydlige Brasilien.
  • Kagú: det er en ikke-flyvende fugl, der er truet med udryddelse. Det er hjemmehørende i øerne Ny Kaledonien, der ligger i Melanesia, øst for Australien. Dets største trussel er, at det lægger et enkelt æg i reden, der ligger på jorden, hvor det er sårbart over for angreb fra rotter og katte, der indføres i dets økosystem af mennesker.
  • Kakapo: det er også en ikke-flyvende fugl, der er truet. Det er den eneste ikke-flyvende papegøje, der findes, udover at den også er den papegøje med den højeste kropsvægt i forhold til dens størrelse af samme årsag. Det udgør en endemisk art i New Zealand. Du kan se denne fugl på billedet herunder.

Hvis du vil læse flere artikler, der ligner 10 fugle, der ikke flyver, anbefaler vi, at du går ind i vores kategori af nysgerrighed hos dyr.

Anbefalet

Hvorfor hyler ulve ved månen?
2019
Don Pelut - Perruqueria canina / felina i supplerer
2019
Hvor høj er en giraffs hals?
2019