34 truede dyr i Argentina

Argentina er et land med enorm biodiversitet, et af de lande med den mest forskellige fauna, landskaber og klimaer i verden. Desværre er Argentina desværre også et af de lande, der er alvorligt truet af udryddelse af arter.

Vi ønsker at præsentere 34 dyr i fare for udryddelse i Argentina . Kend her deres navne, egenskaber og udseende, men husk, at dette bare er et antydning af den triste virkelighed, landet oplever, med mere end 500 arter i en tilstand af sårbarhed eller trussel i dag.

Sydhøjrehval (Eubalaena australis)

At være en hval, er det ikke svært at gætte, at denne art er det største pattedyr i Argentina, hvor de forhåbentlig kan ses ved kysten af ​​Puerto Madryn eller under både, der respekterer deres levesteder og skikker.

De kan let skelnes ud over deres enorme størrelse, ca. 15 meter, af den V-formede snørr, der er op til 3 meter høj. Denne skæggede hval har også calluses, der fungerer som fingeraftryk og identificerer og differentierer hvert eksemplar af arten. En anden speciel egenskab er, at den normalt hopper op til 3 meter høj.

Situationen for den sydlige højre hval, der er erklæret "Natural Monument" i Argentina, gennemgår ikke de bedste øjeblikke. Ubetinget jagt, hovedsageligt for at få olie, er helt klart den værste fjende, for hvilken arten er blevet truet siden det nittende århundrede, hvor der blev registreret en reduktion af prøver op til 90%. På nuværende tidspunkt er der kun ca. 3.000 sydlige højrehvaler i hele planeten.

Find ud af mere om disse store pattedyr med denne anden artikel om Hvor hvalen lever og hvad han spiser.

Vande guazú eller maned ulv (Chrysocyon brachyurus)

Dette er den største ræv i Sydamerika og uden tvivl en af ​​de smukkeste og mest elegante i verden. I Argentina lever den bemande ulv specifikt i områder i den nordøstlige del og i provinserne Chaco, Formosa, Corrientes og Santa Fe.Derudover blev aguará guazú erklæret som "provinsielt naturligt monument" i en af ​​disse provinser i Corrientes.

Dets rødlige manke, lang og busket sammen med de lange ben og ører og den skarpe snude gør manken til ulve til en dåb med en meget særlig fysik. Den kan veje op til 35 kg i vægt og 125 cm i længden, tæller ikke den lange hale, ca. 45 cm ekstra. Opførsel fremhæver hans ensomme og mistillidsfulde karakter. Denne store hund er også en meget god jæger. Det stilker normalt sit bytte, som kaniner og frit i crepuskulære timer, og gør det normalt uventet.

Den skade, som mennesket har forårsaget af sit økosystem og følgelig hans fødekæde, har placeret den bemande ulv på denne frygtelige liste og placeret ham som et af dyrene i Argentina med den største sårbarhed . Selvom der er adskillige projekter, der sikrer deres genopretning i årevis, kræver arten fortsat meget pleje og beskyttelse for dens fulde genopretning.

Yaguareté eller jaguar (Panthera onca)

Efter tigeren og løven er yaguaretéen eller jaguaren den tredje største kattedyr på planeten og den første i Amerika. Dens udseende minder om leopardens, selvom yaguaretéen er større og mere robust, og dens opførsel og levesteder, normalt fugtige og tætte jungler, skønt også en lang række skovområder er mere typiske for tigre.

Tilhørende panterfamilien lever jaguaren i provinserne Formosa, Misiones, Jujuy og Chaco. Med en ensom karakter og en stor jæger har dette enorme pattedyr en kraftig kæbe med en af ​​de mest kraftfulde bid blandt alle kattedyr. Så det er ikke overraskende, at det kan bryde selv skildpaddeskaller.

Dets eksistens er afgørende for lokale økosystemers overlevelse, da dens placering i kæden som superpredator gør det muligt at regulere bestande af andre arter, deres bytte. Arten er imidlertid angivet som "næsten truet" ifølge IUCN, og antallet af prøver er faldende. Den vigtigste årsag til dette problem er tab og fragmentering af habitat og krybskytteri, og selv om der er flere programmer til genopretning, bliver bevarelsesbestræbelser stadig mere nødvendige.

Find ud af mere om, hvorfor jaguaren er i fare for udryddelse.

Huemul (Hippocamelus bisulcus)

I dette tilfælde er huemul, også kaldet güemul eller sydlige Andean hjort, en robust hjort med brune farver, store ører og korte ben. Karakteristisk for bjergkæden i Patagonia har huemul en urteagtig diæt, og dens vægt beregnes mellem 40 og 100 kg. Det skiller sig også ud for at vise store gevirer i tilfælde af mænd og for at præsentere en ensom karakter.

Desværre er denne smukke hjort også hovedsagelig truet af krybskytteri, andre angreb af forskellige arter, visse sygdomme og skovbrande. På trods af de trufne foranstaltninger vurderes det således, at der ikke er mere end 700 individer spredt over Patagonia-områderne.

Magellanic penguin (Spheniscus magellanicus)

Pingvinerne, et af de hyggeligste dyr, der minder os så meget om Antarktis, ikke? Nå, i Argentina, specifikt i den sydlige del af Amerika, er der også pingviner, men desværre ikke så mange som det burde.

Den magellanske pingvin måler normalt ca. 45 cm høj og vejer ca. 3 kg, så den er medium i størrelse. En hvid stribe på hans hoved karakteriserer ham, ud over at præsentere sorte farver på hovedet og ryggen og hvidt på maven.

Den lever af en lang række pelagiske fisk samt blæksprutter, krill og andre krebsdyrtyper. Som en nysgerrighed er den magellanske pingvin, eller også kaldet den patagoniske pingvin, en monogam art, dvs. at den opretholder sin partner hele sit liv.

Dens befolkning er i tilbagegang som følge af jagt, oliespild, der truer deres fødevarekilder, tab af levesteder og menneskelige forstyrrelser, såsom turisme, der ændrer områdets kolonier og forstyrrer redningen af ​​reden.

Guanaco (Lama guanicoe)

Guanaco er en kamelid der ligner ganske flammen, med den forskel, at guanakoen er et vildt dyr. Af fine knogler, der vejer ca. 90 kg og en højde på cirka 1, 60 meter, er dette pattedyr i Sydamerika et af de dyr, der har den største størrelse i Patagonia .

Af et mørkt udseende i hovedets område og hvidligt i den ventrale del og benene kan dette dyr leve omkring 23 år. Guanaco er dagligt og lever af mos, urter og knolde. Det er også kendt for at spytte spyt eller urter.

Hvad angår dens adfærd, lever denne art i små grupper, hvor der er en mandlig og flere hunner og unge. I faretilfælde advarer manden i gruppen resten med en fløjte, og alle begynder at løbe og nå 64 km / t for at undslippe deres mest almindelige rovdyr, såsom puma og rødreven, som også er i tilstand af trussel .

Heldigvis vokser antallet af prøver af denne art gradvist. Ikke alt er dårlige nyheder!

Tapir (Tapirus)

Tapir er et pattedyr, der lever hovedsageligt i skove og fugtige skove samt bakker i provinserne Salta, Formosa, Chaco, Misiones og Corrientes. Det skiller sig ud for at vise en langstrakt proboscis-formet snude, som den tager vand med og plukker blade, rødder og urter, som er grundlaget for dens diæt.

Disse dyr, der er relateret til næsehorn, varierer i størrelse mellem 1, 3 til 2, 5 meter og har en kort, mørk frakke bortset fra afkom, der minder om sæber med brunt hår og kryptiske pletter.

De største trusler, der bringer arterne i fare, fokuserer på skovrydning og tab af naturtyper, fragmenteret befolkning og illegal jagt . Selv om det allerede har flere internationale bevarelsesprogrammer, der sikrer dets genopretning, ophører dens trusler ikke.

Lær mere om dette dyr i dette andet indlæg om hvorfor tapiren er i fare for udryddelse.

Giant anteater (Myrmecophaga tridactyla)

Denne enorme maurspis, der kan nå 2 meter og nå næsten 40 kg, kan stadig ses i Formosa, missionærjunglen øst for Salta, nord for Corrientes, nordøst for Santiago del Estero, El uigennemtrængelig og andre Chaco-områder .

Det gigantiske anteater, også kendt som " yurumi ", mangler godt syn, så det føres væk af sin fremragende lugtesans for at finde maurhøjen og termithøjene. Det er da han graver dem for at finde sin mad, baseret på insekter som myrer.

På trods af manglen på tænder tillader den lange snute sammen med sin 60 cm lange tunge det kæmpe anteater at nå bunden af ​​sine udgravninger for at få mad. Hvis det ikke var nok, har din tunge også et klæbende stof, der hjælper med at fange insekter.

En af årsagerne, som denne art er i fare for, er fokuseret på de få muligheder, den har for reproduktion . Derudover tilføjes andre trusler, der ændrer og reducerer muligheden for at øge antallet af prøver, såsom ødelæggelse af deres habitat og jagt på arten som et kæledyr, trofæ eller endda mad til mennesker. Situationen ser således ikke ud til at blive bedre, da antallet af kopier falder i dag.

Tatoo-vogn eller gigantisk armadillo (Priodontes maximus)

Den gigantiske armadillo eller tatú carreta kan stadig ses i Argentina hovedsageligt i tropiske skove i provinserne Formosa og Chaco. Det er den største armadillo, med en længde på cirka 1, 5 meter og en vægt på cirka 60 kg, og pattedyret med flere tænder på planeten med omkring 100 tænder.

Han kendes let for sin mørke skal med pæne lag i rækker og lemmer og korte ører sammenlignet med resten af ​​kroppen. Hvad angår deres vaner, er det et natligt dyr, hvis diæt fokuserer på myrer, termitter, edderkopper, orme, orme, larver osv. Mange gange når det bytte med sine enorme og kraftfulde negle, der kan nå 20 cm i længden.

Igen har dette dyr, der er så karakteristisk for Argentina, set sin overlevelse truet på grund af vilkårlig jagt og tab af naturtyper . Desværre antyder skøn, at 30% af befolkningen i gigantiske armadilloer er gået tabt i de sidste to årtier, og det ser ud til at fortsætte med at stige, så foranstaltningerne bliver mere og mere nødvendige.

Giant oter eller flod ulv (Pteronura brasiliensis)

Den gigantiske oter eller flod ulv er et semi-akvatisk pattedyr og det største medlem af mustelidfamilien. Derudover er de også den højeste, idet de er i stand til at udsende op til 9 forskellige vokaliseringer. Selvom dets naturlige livsmiljø er centreret ved Amazonas-floden og den store pantanal, er dens udbredelsesområde blevet reduceret alvorligt i de senere år og bliver diskontinuerligt.

De måler omkring 1, 5 og 1, 8 meter og vejer cirka 25 kg. Derudover er hans hår mørkebrunt med en karakteristisk og personlig hvid plet, der går fra brystet til kæben. Karakter er sociale dyr, der normalt er forbundet i grupper på op til 10 individer og har en kødædende diæt, hovedsageligt baseret på fisk.

Arten er truet i henhold til IUCNs røde liste, og antallet af prøver fortsætter med at falde. Trusler, der forhindrer dens befolkning i at genvinde fokus på nedbrydning af naturtyper, jagt på deres skind, forurening af floder, hvor de bor og overfiskning, hvilket begrænser og hindrer deres kost.

Flere dyr i fare for udryddelse i Argentina

Indtil videre har vi nævnt nogle af de mest anerkendte arter i landet. Imidlertid er listen over dyr i en situation med bekymring, sårbarhed, trussel eller kritisk fare næsten uendelig. Her præsenterer vi flere navne på dyr, der er i fare for udryddelse eller sårbarhed i Argentina :

  • Marsh hjort ( Blastocerus dichotomus )
  • Green Macaw ( Ara militaris )
  • Margay, tigerkat, caucel, tigrillo eller maracayá ( Leopardus wiedii )
  • Mara ( Dolichotis patagonum )
  • Andean flamingo ( Phoenicoparrus andinus )
  • Puma eller bjergløve ​​( Puma concolor )
  • White Lagoon Frog ( Atelognathus patagonicus )
  • Chinchilla colilarga ( Chinchilla lanigera )
  • Cai eller Capuchin abe ( Cebus apella )
  • Grå ræv ( Lycalopex griseus )
  • Andes kondor ( Vultur gryphus )
  • Huillin eller vand otter ( Lontra provox )
  • Chaco peccary ( Catagonus wagneri )
  • Suri bjergkæde ( Rhea pennata )
  • Telmatobius atacamensis frø
  • Carayá-Pita ( Alouatta caraya )
  • Pichiciego ( Chlamyphorus truncatus )
  • Cayman latirostris eller yacaré overo ( Caiman latirostris )
  • Hjort til pampas ( Ozotoceros bezoarticus )
  • Red Cauque ( Chloephaga rubidiceps )
  • Venadero til hunde eller ræveeddike ( Speothos venaticus )
  • Charao ( Amazona pretrei )
  • Vitreorana uranoscopa ( Hyalinobatrachium uranoscopum )
  • Somuncurá frog ( Somoncuria somuncurensis )

Sådan hjælper truede dyr i Argentina

Blandt de årsager, som dyr slukkes over hele verden, finder vi, at en af ​​de vigtigste er menneskelig aktivitet . Det er dog netop fordi de alvorligste årsager kommer fra menneskets hånd, at vi kan gøre mange ting for at reducere deres påvirkning og de skader, vi forårsager miljøet, herunder dyr, der risikerer at forsvinde.

Heldigvis er der mange foranstaltninger og handlinger, der kan udføres for at hjælpe truede dyr i Argentina :

  • Vælg grønne alternativer, såsom at bruge kludposer til shopping, offentlig transport og genbrug af skrald. Kort sagt, slutte sig til Waste Zero eller Zero Waste Movement.
  • Respekter de naturreservater og beskyttede områder i Argentina.
  • Deltag ikke i introduktionen af ​​invasive fremmede arter.
  • Brug ikke produkter med oprindelse i fare for truede dyr, uanset om de selv er som kæledyr eller afledte produkter, såsom trofæer eller dekorative genstande. Her kan du finde ud af mere om, hvordan man forhindrer ulovlig handel med dyr.
  • Rapporter enhver situation, du kender til ulovlig jagt eller handel med arter.
  • Undgå at deltage og rapportere, hvis du kender til tilfælde af eksotisk art-maskotisme, især hvis de ikke har lovgivningsmæssige CITES-dokumenter.
  • Samarbejd som frivillig med foreninger, der forsvarer truede og truede arter i Argentina.
  • Del denne information med dine bekendte, især med de yngste, for at gøre dem opmærksomme på vigtigheden af ​​at bevare den argentinske art og om de enkle måder at bidrage med til noget i løsningen.

Disse foranstaltninger vil også hjælpe med at bevare dyr, der er i fare for udryddelse over hele verden .

Hvis du vil læse flere artikler, der ligner 34 dyr i fare for udryddelse i Argentina, anbefaler vi, at du går ind i vores kategori af dyr, der er i fare for udryddelse.

Anbefalet

Kolitis hos katte - symptomer og behandling
2019
Alternativer til vindmøllen: undervands- eller bladeless turbiner
2019
Hoste hos hunde - symptomer, årsager og behandling
2019