Fodring af pandabjørn

Se Bear-filer

Pandaen, hvis videnskabelige navn er Ailuropada Melanoleuca, er et stort pattedyr, der lever i bjergområder i Kina og Tibet. Mens dens skønhed og robuste krop beundres af alle dyreelskere, er dette dyr desværre i fare for udryddelse.

En af det særlige ved dette pattedyr er, at det i modsætning til andre bjørne ikke lider nogen dvaletid, selvom det er rigtigt, at det om sommeren normalt stiger til de højeste områder af bjerget (undertiden 3.000 meter højde) og under Vinteren falder normalt ned for at se efter et varmere miljø.

Hvis du ønsker at finde ud af mere om dette fascinerende dyr, snakker vi i denne artikel fra milanospettacoli.com om fodring af pandaen .

Ernæringskravene til panda

Pandaen er et altetende dyr, det betyder, at den indtager enhver form for organisk stof, hvad enten det er af animalsk eller vegetabilsk oprindelse, skønt som vi ser de fleste af pandens mad er baseret på plantebaserede fødevarer.

Panda kan veje cirka 130 kg, selvom gennemsnitsvægten ligger mellem 100 og 115. For at imødekomme energibehovet i en så robust organisme kan panda bruge mellem 10 og 12 timer om dagen på fodring, derudover Appetit er næsten umættelig.

Panda-bjørnen baserer 99% af sin mad ved indtagelse af bambus, og for at denne mad kan dække alle sine ernæringsmæssige behov, skal pandaen forbruge ca. 12, 5 kg bambus om dagen, selvom den faktisk kan nå op til 40 kilo, hvoraf cirka 23 vil udvise i form af tarmbevægelser, da bjørnens fordøjelsessystem ikke er fuldt ud klar til at assimilere cellulosemolekylerne, der udgør bambus.

Hvad spiser pandaen?

Som vi tidligere har nævnt, er den mest basale og essentielle mad i din diæt bambus, og i dens levesteder, bjergrige, stabile og fugtige kan du finde mere end 200 arter af bambus, skønt det vurderes, at pandaen kun bruger 30 arter til at dække det energibidrag, du har brug for.

Selvom det for det meste er planteetende, kan det mindretal omfatte nogle dyr i sin kost, såsom æg, insekter, gnavere og hjorteafkom.

Hvordan foder pandaen?

Pandabjørnen er udstyret med stærke tænder og kæber, der giver den mulighed for at knuse bambusstammene og udtrække dens papirmasse, derudover har de en sjette finger, der faktisk er en tilpasning af håndledsbenet, takket være den har de endnu større Let at få din mad.

Disse samme fysiske strukturer er dem, der giver dig mulighed for at jage når det er nødvendigt for at få de resterende 1% af din diæt, som består af næringsstoffer af animalsk oprindelse.

Livet på pandabjørnen, spiser og sover

På grund af deres store appetit, manglen på dvaletilstand og at de ikke er parat til at få alle næringsstoffer til bambus, kan pandabjørne tilbringe 14 timer om dagen på at spise, noget der er særligt let, fordi de har det særegne ved at være i stand til at spise siddende.

Resten af ​​tiden, de bruger på at sove, og når de først er rejst, begynder de igen med at søge mad for at være i stand til at tilfredsstille deres appetit, denne proces udføres altid alene, da bjørnen er et dyr, der kun ledsages af samme art i avlssæsonen.

Hvis du vil læse flere artikler, der ligner Panda Food, anbefaler vi, at du går til vores afsnit om hjemmelavede dietter.

Anbefalet

Nødveterinærer i A Coruña
2019
Belier kaninpleje
2019
jeg telepienso
2019