Hvad delfiner spiser, og hvor de bor

Delfinen, der er kendt som et af de mest sympatiske, sjove og intelligente pattedyr i dyreriget, hører til familien af ​​odontocete hvaler, hvilket betyder, at den ud over at være et pattedyr tilpasset vandlevende liv, har tænder i stedet for karakteristiske skæg fra andre typer hvaler, som for hvaler.

Ønsker du at vide mere information om, hvad delfiner spiser, og hvor de bor ? Fortsæt med at læse den følgende artikel, så forklarer vi den for dig!

Hvad delfiner lever af

I den første fase af hans liv lever delfiner kun af modermælk, som har de fedtstoffer, næringsstoffer og proteiner, der er nødvendige for barnet at vokse og udvikle sig, indtil de når voksen alder, hvor de vil adskille sig fra deres mor På jagt efter deres egen mad.

Delfiner er i deres voksne fase kødædende dyr, hvilket betyder, at de baserer deres kost på kødforbrug. Valget af dets bytte afhænger dog hovedsageligt af den oceaniske region, den beboer, selvom det også varierer afhængigt af den pågældende delfinart. Selvom nogle arter af delfiner foretrækker små fisk såsom torsk, sild eller makrel, foretrækker nogle andre blæksprutte, blæksprutter og krebsdyr .

Disse større delfiner, såsom spækhuggere, lever af havpattedyr, sæler, havløver, pingviner, skildpadder og endda gråhval.

Generelt svarer mængden af ​​mad, som en delfin konsumerer dagligt, til 10% af dens kropsvægt, så en delfin med en gennemsnitlig vægt på 200 kg bliver nødt til at spise cirka 20 kg fisk hver dag, mens arter af større korpulens som spækhuggeren har brug for ca. 500 kg kød dagligt.

Derudover skal procentdelen af ​​fedt, protein og næringsstoffer, der leveres af hver dæmning, tages med i betragtning, da mens makreller eller sild har store mængder fedt, er blæksprutter næppe ansvarlig for denne levebrød og derfor skal forbruges i større mængde.

Hvordan delfiner jager

Til søgning, fangst og jagt af maddelfiner bruger forskellige metoder, som ved deres opfindsomhed ikke efterlader ligeglad med nogen af ​​havbunden arter:

  • Gennem ekkolokation, en teknik, hvor dyret udsender en lyd, så at når det når et solidt objekt, det producerer et hopp kaldet "ekko", der giver det mulighed for at beregne afstande, er de i stand til at guide og endda bestemme størrelsen af dens bytte i dybder på op til 50 meter, hvor der næppe er lys.
  • Græsning er en teknik, der ofte bruges, hvor delfiner samarbejder, så mens nogle af dem omgiver en skole med fisk for at begrænse deres plads og undgå flugt, kommer en af ​​dem i banken og lever af dem., mens resten fortsætter med at svømme rundt for at forhindre dem i at sprede sig.
  • Akvaplanlægning er at trække deres byttedyr i lavt vand som fx strandene, hvor fisk næppe kan bevæge sig let og således kunne fortære dem. En lignende teknik er at skabe et muddergardin for at forhindre, at dit offer slipper ud.
  • Spækhuggere bruger andre typer mere aggressive metoder, såsom at ramme isbankerne for at afbalancere deres bytte og få dem til at falde i havet eller fiske fiskene med halerne for at bedøve dem.

Hvor og hvordan delfiner bor

Delfiner er sociale dyr, der lever i familiegrupper kendt som bælg. Omsorgen og beskyttelsen, der er etableret i disse sociale grupper, er et andet bevis på deres fantastiske intelligens, da de er velvillige og medfølende med pleje af syge og sårede arter samt beskyttere i tilfælde af gravide kvinder og endda er i stand til for at vise læring og transmission adfærd til deres afkom, tilfælde, hvor mødre lærer de unge brugen af ​​værktøjer, specifikt viser dem, hvordan man dækker deres snutter med svampe for at undgå at skade deres snutter, når de leder efter mad.

Hvad angår deres levesteder, må vi vide, at der findes delfiner i alle verdenshavene, hvorved deres distribution er baseret på tilgængeligheden af ​​ressourcer samt den underart, de tilhører.

To store grupper skiller sig ud, marine delfiner og oceaniske delfiner, inklusive langt de fleste af kendte arter. På denne måde er det kendt, at nogle arter, såsom tilfældet med flaske-delfin, beboer alle de varme og tempererede hav og have på planeten og undgår kun de arktiske og antarktiske oceaner. Andre arter foretrækker tempereret hav såsom den anførte delfin eller den grå delfin, hvor sidstnævnte er beliggende i dybere områder, fulde af kløfter og stejle områder, mens spækhuggerne er placeret i kolde områder langt fra ækvator.

Der er til gengæld en tredje speciel gruppe, hvor der er ferskvandsarter, der bebor mundingerne i floder og floder. Denne kendsgerning forekommer imidlertid ikke i alle floder, selvom det er almindeligt at finde det i nogle regioner i Indien (Ganges) og Sydamerika (Amazonas). I Amazonas finder vi for eksempel lyserøde delfiner, som er i fare for udryddelse.

Hvis du vil læse flere artikler, der ligner Hvad delfiner spiser, og hvor de bor, anbefaler vi, at du går ind i vores kategori af vilde dyr.

Anbefalet

De største hunde i verden
2019
Så og plant løg: hvornår og hvordan man gør det
2019
Sådan plantes en cedertræ
2019