Hvor bor cougaren?

Puma eller puma concolor er en af ​​de kødædende pattedyr, som vi kan finde på det amerikanske kontinent . Selvom størrelsen er betydelig, klassificeres den som en lille kat, fordi den ikke brøler som nogen af ​​sine nærmeste slægtninge, men den springer ganske enkelt.

Det besætter et stort territorium i Amerika, og vi kan finde dig fra Canada til Argentina. Den har en bred fordeling takket være dens tilpasningsevne i forskellige levesteder: vi kan finde den i skove, bjergagtige ørkener eller lavlandet. Det er den næststørste kat i Amerika efter jaguaren såvel som den fire største i verden bag løven, tigeren, jaguaren og deler fjerde plads med leoparden.

I milanospettacoli.com vil vi forklare, hvor pumaen bor, hvordan er dens habitat og specifikke distribution og andre detaljer, som du vil elske at kende:

Cougaren i Nordamerika

Pumaen findes i Nordamerika, nærmere bestemt underarten Puma concolor coucaguar, dette kan findes i hele Nordamerika til det nordlige Nicaragua. Denne underart er officielt uddød i det østlige USA, så det kan kun findes i Vesten.

I Canada er der cirka 3.000 eksemplarer, mens der i USA er tale om et gennemsnit på 10.000 pumaer. Det er en art, der er i fare for udryddelse, klassificeret som sårbar, og som kun besætter 5% af det territorium, som den engang besatte.

Fodring af pumaen på amerikansk territorium er baseret på vildsvin, hvidhaler eller muldyr, men den tilpasser sig perfekt efter det miljø, hvori det findes.

Kumaren i Mellemamerika

Vi kan også finde en underart af pumaen i Mellemamerika, det er Puma concolor costaricensis, der er populært kendt som Mellemamerikansk puma eller Costa Rica puma. Selvom meget af dens levesteder er blevet ødelagt, kan vi stadig finde eksemplarer i Nicaragua, Costa Rica og Panama.

Denne kat lever med underarten i Nordamerika og med underarten i Sydamerika, henholdsvis i Nicaragua og Panama. Han bor i tørre skove, i fugtige skove og i galleriskove, men hans foretrukne steder er bjerge og tæt skov .

Cougaren i Sydamerika

I Sydamerika er det stedet, hvor der er flere underarter af puma, med i alt fire. I første omgang er Puma concolor concolor eller puma i det nordlige Sydamerika. Det er også blevet truet af ødelæggelse af meget af dets levesteder, men vi kan finde det i Venezuela, Colombia, Brasilien, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile og Argentina.

Der er også Puma concolor cabrerae eller argentinsk puma, som findes i Bolivia, Paraguay og Argentina. Puma concolor anthonyi eller puma fra det østlige Sydamerika er også på listen, som kan ses i Venezuela, Brasilien, Paraguay, Argentina, Uruguay, sidstnævnte er det meget sjældent at se og blev antaget uddød .

Sidst men ikke mindst er Puma concolor puma eller Sydamerika. Denne underart findes i Chile og Argentina, det er den sydligste af alle og den, der understøtter lavere temperaturer . Alle disse arter har det til fælles, at de tilpasser sig næsten enhver type levesteder, fra bjergrige regioner til lave regioner, varmt, tempereret og koldt klima. Derudover er det et af de 10 dyr, der hopper højest i verden.

Yagouaroundi-cougaren

Endelig finder vi Puma yagouaroundi eller simpelthen yaguarundí, det er et dyr, der hører til slægten puma, men mindre i størrelse end dets relative, Puma concolor. Den måler 50 til 70 cm og jager små dyr, den er lidt større end en almindelig kat med et ansigt, der ligner en cougar som sådan.

Det er også et amerikansk dyr, der er til stede fra Sydteksas, Mexico, gennem Mellemamerika og til Andesregionen i Sydamerika. Den lever i nærheden af ​​vandstrømme, i højland, krat, skove og græsarealer . I henhold til den region, hvor den findes, er den kendt som rød kat, firbenkat, otterkat, blandt andre.

Hvis du vil læse flere artikler, der ligner Hvor bor pumaen?, anbefaler vi, at du går ind i vores nysgerrighedssektion af dyreverdenen.

Anbefalet

Bioklimatiske boliger
2019
15 ting, du skal vide om katte
2019
germinale
2019