Nysgerrighed omkring den røde vaskebjørn

Se vaskebjørnfiler

Den berømte firefox, der giver sit navn til en velkendt browser, er ikke en rødhåret ræv (selvom browserens logo i sig selv er en ræv) og er heller ikke en vaskebjørn, men hører til ailuridsfamilien. Og hans rigtige navn er rød panda eller mindre panda .

Det er ikke underligt, den forvirring, som dette dyr producerer, når det kommer til at katalogisere det, fordi det hører til en familie sammensat af for det meste uddødte arter, og fordi det engang var inkluderet i gruppen af ​​procytter, som vaskebjørnen hører til, og også inden for den af ​​ursids.

Det vil sige at både bjørne og vaskebjørne og pandaer har en fælles stamfar. Oplev i denne artikel fra milanospettacoli.com nysgerrigheder omkring den røde vaskebjørn .

Rød panda-udseende

Inden vi begynder med nysgerrigheden ved den røde vaskebjørn, eller hvad den virkelig er: den røde panda, må vi gøre det klart, at dette yndig pattedyr er altetende (mest urteagtigt) af lille størrelse, der ligner det hos en huskat, og med en karakteristisk maske i det ansigt, der uundgåeligt minder sine pårørende om vaskebjørne. Dens ringede hale kan også føre til forvirring.

En diæt baseret på bambus

Den røde panda deler med den gigantiske panda sin præference for bambus som en hovedfødevarer, skønt vores ven- firefox er meget mere alsidig med hensyn til mad, hvilket komplementerer hans diæt med æg og fjerkræ. Insekter og nogle gnavere kan også være en del af din menu.

En sårbar art

På trods af at den er mindre begrænset end sin nærmeste pårørende, den gigantiske panda, er den mindre panda en sårbar art, scenen inden den betragtes som truet.

I tilfælde af rød panda er dens største trussel ikke problemer med reproduktion, men ødelæggelse af dets naturlige levesteder. De beskylder også følgerne af krybskytning. De beboer naturligvis bambusskove i områderne Tibet, Bhutan, de kinesiske provinser Sichuan og Yunnan og det nordvestlige Indien.

To typer rød panda

Der er to arter af mindre panda, den vestlige røde panda og den røde styans panda. Den vestlige røde panda har en mindre markeret maske i ansigtet og er lidt mindre i størrelse. I modsætning til deres pårørende, vaskebjørne, har røde pandaer pelsen i maven og er mørkere end resten af ​​kroppen.

Told af røde pandaer

Røde pandaer tilbringer normalt dagen med at sove i trætoppene og bliver aktive ved solnedgang, og det er da de stræber efter at finde mere mad. Det ser ud til, at den røde panda er et dovet dyr, men hvad der sker er, at den ikke kan fordøje cellulose, og da dens diæt stort set består af bambusblade og skud, indebærer dens tilpasning at have en langsom metabolisme. Alligevel kan det være nødvendigt, at en mellemstor rød vaskebjørn spiser omkring 3 kg bambusblade og skud pr. Dag, hvis den ikke spiser andre mere kaloriske fødevarer.

De bruger deres ringede hale for at give varme i de kolde vintermåneder på højbjerget. Og det er, at den røde panda har brug for en temperatur mellem 10 ° C og 25 ° C for at være let. Halen hjælper dem også med at balansere, når de bevæger sig gennem træetoppene, hvor de virkelig er dygtige.

Røde pandaer har ikke modsatte tommelfingre, men de har en lang knogle i håndleddet, der letter opgaven med at klæbe sig fast på grene og bringe mad til munden, ligesom den gigantiske panda.

De mindre pandaer er genert og undvigende dyr, som når de føler sig truede og uden flugt undslipper en bipedal holdning i et forsøg på at fremstå som større og mere skræmmende (det er i det mindste hvad etologerne siger, selvom jeg ikke ved, om snepanterne er de vil være meget skræmmende at se dem sådan

De er normalt ikke meget sociale, når de ikke er i reproduktionsperioden, højst kan du finde små grupper af en mor med hendes afkom, der allerede er vokset ud af parringstiden. Under alle omstændigheder, undtagen i tilfælde af at de føler sig truet, er de røde pandaer meget venlige, de er ikke aggressive dyr af natur, langt mindre.

I parringssæsonen har mænd en tendens til at markere deres område ved at gnide en abdominal kirtel mod træerne, der udskiller et lugtende stof. De kan også gnide deres kønsorganer eller bruge urin til markering. Det er ikke underligt, at en mand eller en kvinde er med mere end en partner i samme periode med varme . Samlaget finder sted på jorden, og de unge når deres voksne størrelse omkring 12 måneders alder, skønt de ikke bliver seksuelt modne før 18 måneders alder.

Flere fakta om den mindre panda

For at afslutte denne artikel om nysgerrigheder omkring den røde vaskebjørn efterlader vi dig nogle data, som du måske ikke vidste:

  • Masken i ansigtet på den røde vaskebjørn er forskellig fra en prøve til en anden.
  • Den røde panda har halvt indtrækkelige kløer, der ligner felines. Ansigtet rengøres også med spyt og et ben, som om det var en pussycat.
  • Med hensyn til kommunikation med deres kammerater har de et repertoire af handlinger som at hæve halen, buede ryggen, vedtage den bipedale kropsholdning eller hovedbevægelser ledsaget af lyde.
  • Levealderen for en rød panda fordobles næsten i fangenskab. I naturen er det normalt, at prøverne ikke overstiger 8 eller højst 10 år. I fangenskab er prøvenes gennemsnitlige levealder fjorten år. I øjeblikket udføres fangstopdrætprogrammer i et forsøg på at begrænse truslen, der lurer på arten.
  • Hvis ødelæggelsen af ​​dets naturlige habitat fortsætter, er artens fremtid imidlertid ikke håbelig. Det er ikke et tilpasseligt dyr som sine kusiner de boreale vaskebjørne.

Hvis du vil læse flere artikler, der ligner Curiosities om den røde vaskebjørn, anbefaler vi, at du går ind i vores Curiosities-afdeling i dyreverdenen.

Anbefalet

Handlinger til at tage sig af miljøet derhjemme
2019
Hvad er organisk og uorganisk affald: eksempler
2019
Hvalpetænder skifter
2019